[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Fysiotherapeut: een specialist in beweging

Amsterdam Fysio geeft fysiotherapie op maat. Onze fysiotherapeuten maken gebruik van de nieuwste technieken en bieden zoveel mogelijk behandelmethodes zodat zij direct op uiteenlopende klachten kunnen inspelen. Voor diepe onderliggende klachten kunnen we bijvoorbeeld deep tissue massage inzetten. Als u niet goed kunt bewegen of als u niet durft te bewegen. Als u meer moet bewegen of als u moeite hebt met bewegen. Onze fysiotherapeuten zijn er voor iedereen. Van klein tot groot. Van jong tot oud. Wij helpen u graag.

Persoonlijk en verantwoord

Bij de eerste afspraak vormt de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten door vragen te stellen en een lichamelijk onderzoek te doen. Daarna stelt onze fysiotherapeut samen met u een persoonlijk behandelplan op. Fysiotherapeuten maken vaak gebruik bij hun behandelingen van geavanceerde cardio apparatuur en zij kunnen u veilig en verantwoord laten trainen aan onze kinesiswand.

Bekwaam in bewegen

Fysiotherapeuten zijn deskundigen op het gebied van houding en beweging en hebben minimaal een vierjarige Hbo-opleiding afgerond aangevuld met vervolgopleidingen en cursussen. Wij adviseren, begeleiden en behandelen patiënten met verschillende lichamelijke klachten op persoonlijke wijze.

Pijn en revalidatie

Sportblessures, tennisarm, zweepslag of klachten door overbelasting. Lichamelijke problemen vanwege een ongeval of ziekte. Pijnklachten door simpelweg een verkeerde beweging of omdat het lichaam een dagje ouder wordt. U kunt bij onze fysiotherapeuten terecht. Ook kunnen wij u helpen te revalideren na een operatie of ongeval.

Gespecialiseerd

Naast het feit dat wij als fysiotherapeut BIG geregistreerde medische professionals zijn werken wij niet in een sportschool of gym. Onze faciliteiten worden alleen door onszelf gebruikt en zijn speciaal opgezet en ingericht om u te ondersteunen bij herstel of training. Hierdoor kunnen wij doelgerichter, effectiever en ook ongestoord aan uw herstel werken.

 

01 / 01

Veelgestelde vragen

­

Wat voor klacht heeft u?

Hier kunt u alvast online een aantal vragen invullen en testen doen om uw klacht in kaart te brengen.

Kan je zomaar bij een fysiotherapeut terecht?

Sinds 1 januari 2006 hebben patiënten geen verwijsbrief meer nodig van de huisarts of medisch specialist voor een bezoek aan de fysiotherapeut. Hiermee is een behandeling voor fysiotherapie vrij toegankelijk. U kunt zich dus direct bij Amsterdam Fysio aanmelden.

Wordt fysiotherapie vergoed?

De behandelingen voor volwassenen boven de 18 jaar worden vergoed door de zorgverzekeraars, voor zover U daarvoor aanvullend bent verzekerd. Alle zorgverzekeraars hebben fysiotherapie in hun pakket opgenomen. Voor kinderen tot 18 jaar en voor patiënten met een chronische aandoening (volgens de lijst chronische indicaties) worden behandelingen vanuit de basisverzekering vergoed. Bij chronische aandoeningen vallen de eerste 9 behandelingen in de aanvullende verzekering en de overige behandelingen in de basisverzekering.

Hoe weet ik dat de fysiotherapeut erkend is?

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd en mag dus niet zomaar door iedereen worden gebruikt. Wie de officiële studie fysiotherapie heeft afgerond en staat ingeschreven in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg), mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.