[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Oedeemtherapie: vocht afvoeren verlicht

Na een ongeval of operatie kan het lymfesysteem verstoord raken, waardoor het lichaam overtollig vocht vasthoudt en lokale zwellingen ontstaan. Dit staat bekend als oedeem. Naast het feit dat dit pijnlijk kan zijn, kan het ook leiden tot ontstekingen. Gelukkig biedt oedeemtherapie verlichting door gerichte massages die helpen bij het afvoeren van vocht. Onze deskundige therapeuten zijn opgeleid volgens de Vodder-methode.

Vochtophoping aanpakken

Normaal gesproken kan het lichaam zelf een vochtophoping oplossen. Maar na een ongeval of operatie kunnen er beschadigingen optreden aan lymfeknopen of -vaten, waardoor het vocht geen normale uitweg meer heeft. In zulke gevallen heeft uw lichaam wat extra hulp nodig om nieuwe wegen te vinden voor de afvoer van vocht. Gerichte oedeemtherapie biedt deze helpende hand.

Hoe helpt oedeemtherapie?

De therapie omvat onder andere manuele lymfedrainage, een massagetechniek die helpt bij het bevorderen van de afvoer van vocht. Zelfs één behandeling kan al een verschil maken. Het vergroot de bewegingsmogelijkheden in bijvoorbeeld uw arm of been en vermindert de vaak pijnlijke spanning veroorzaakt door zwellingen. Om blijvend effect te behouden, zijn meerdere behandelingen echter noodzakelijk.

Professionele oedeemtherapie

Het is belangrijk om te kiezen voor een gekwalificeerde oedeemtherapeut die opgeleid is volgens de Vodder-methode. Deze methode omvat specifieke technieken en kennis van het lymfesysteem, waardoor uw therapeut in staat is gericht en effectief te werken aan het afvoeren van vocht. Door samen te werken met een deskundige kunt u verzekerd zijn van de best mogelijke resultaten.

Conclusie

Oedeem kan na een ongeval of operatie zorgen voor vervelende zwellingen en pijnlijke spanning. Gelukkig biedt oedeemtherapie uitkomst door middel van gerichte massages die helpen bij het afvoeren van vocht. Het vergroot de bewegingsmogelijkheden en verlicht pijnlijke symptomen. Kies altijd voor een professionele oedeemtherapeut die bekend is met de Vodder-methode, zodat u verzekerd bent van optimale resultaten.