[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Shockwave: effectieve behandeling van langdurige spier- en peesproblemen

Innovatie

Bij Amsterdam Fysio zetten we de meest effectieve vormen van shockwave therapie in. Dit is een combinatie van zg. ballistische radiale en elektro-magnetische gefocusseerde shockwave.

Hiermee kunnen wij niet alleen de aan de oppervlakte (radiaal) maar ook de dieper (gefocusseerd) gelegen weefsels behandelen.

Voor diagnose en localisering van uw klacht maken wij hierbij ook gebruik van echografie. Verder hebben wij de mogelijkheid om het soms wat pijnlijke gevoel van shockwave te verminderen door het inzetten van een speciale trilkop voor en na de behandeling.

Amsterdam Fysio is de eerste en enige praktijk in de regio Amsterdam waar u met deze combinatie van technieken behandeld kunt worden.

Waar

Wij beschikken over drie gecombineerde Storz behandelsystemen (radiaal, gefocusseerd, V-Actor en echografie) op zowel onze locatie aan de Nassaukade als die aan de Korte Prinsengracht.

Kosten voor shockwave therapie

Bij Amsterdam Fysio valt deze behandeling onder de fysiotherapeutische behandeling en er worden bij ons dan ook geen extra kosten in rekening gebracht voor de radiale danwel de gefocusseerde shockwave therapie.

 

 

Amsterdam Fysio Shockwave Therapie

Effectieve behandeling van langdurige spier- en peesproblemen

Effectief

Shockwave heeft zich bewezen als een uitermate effectieve behandeling voor een aantal aandoeningen. Bijvoorbeeld hielproblemen (hielspoor / plantaire fasciopathie), achillespees problemen (tendinopathie) en schouderproblemen (verkalkende rotator-cuff tendinopathie). Ook bij scheenbeenproblemen (Mediaal Tibiaal Stress Syndroom “MTTS” / Shin Splint) en verklevingen door littekenweefsel bij pezen biedt behandeling met onze shockwave combinatie zeer goede perspectieven. Het regeneratieve effect op spier-, pees– en in sommige gevallen ook botweefsel kan ook bij andere indicaties van toegevoegde waarde zijn. 

Behandeling en revalidatie

Voor de meeste indicaties zijn er slechts een paar behandelingen noodzakelijk en zult u al snel resultaat merken. Shockwave is een non-invasieve en voor het lichaam onschadelijke behandeling. Voor een aantal indicaties combineren wij de shockwave met speciale (kortdurende) vliegwiel trainingen. Hiermee trainen wij uw pezen/spieren zowel excentrisch als concentrisch waardoor het effect van uw shockwave behandelingen, en dus de duur van uw revalidatie, geoptimaliseerd wordt.