[chatbot]
Maak een afspraak Inschrijven en rooster

Pilates: power en flexibiliteit

Pilates is er op gericht je rug, buik en bekken optimaal te versterken en tegelijkertijd flexibeler te maken. Lichamelijke klachten worden voorkomen en kunnen zelfs verdwijnen door deze geconcentreerde en rustige manier van trainen.

Hocus pocus pilates… powerhouse

Met pilates werk je aan het zogenaamde powerhouse in het lichaam: de rug, buik en bekken. Alle oefeningen worden gedaan op de mat. Belangrijk is niet de snelheid, maar de kwaliteit van de beweging. Door specifiek dit gedeelte van het lichaam sterk en soepel te maken, werk je eigenlijk aan je hele lijf. Je rompstabiliteit verbetert en je zal je door deze training (ook in zijn totaliteit) veel beter voelen.

Individuele lessen

Wil je niet in groepsvorm, maar graag individueel uitoefenen? Dat kan bij ons. Samen met jou stellen we een passend programma samen dat (indien van toepassing) aansluit op je behandeling bij ons.

Zwangerschap en pilates

Pilates is de perfecte training tijdens je zwangerschap. We hebben een speciale zwangerschapspilates groep. Lees er meer over op deze pagina.

De oorsprong

De oorsprong van pilates ligt in de Eerste Wereldoorlog. Joseph Pilates ontwikkelde een revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen. Hij was er van overtuigd dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn. Zijn oefeningen richten zich op geconcentreerde precieze bewegingen.
Pilates was oorspronkelijk opgebouwd uit 6 principes, ademhaling, concentratie, controle, precisie, ‘centriciteit’ en vloeiende bewegingen (flow). Daar zijn later uitlijning, uithoudingsvermogen en ontspanning aan toegevoegd.

Vooral ademhaling is een belangrijk onderdeel. Het verhogen van de zuurstofopname en de circulatie van dit zuurstofrijke bloed naar alle delen van het lichaam wordt als reinigend en stimulerend gezien. Een goede volledige inademing en volledige uitademing zijn hierbij de sleutel.