[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Rugklachten en nekklachten:

niet de oorzaak, maar de oplossing

Rugklachten en nekklachten zijn de meest voorkomende aandoeningen van het bewegingsapparaat. De pijn is vaak acuut en belemmert u direct in uw dagelijkse gang van zaken. Onze fysiotherapeuten staan voor u klaar om deze te verhelpen en u weer in beweging te brengen. Om vooral de bekende lage rugklachten doeltreffend en effectief aan te pakken maken onze therapeuten gebruik van de McKenzie methode.

Achtergrond en behandeling

Lichamelijke fitheid, kracht van rug- en buikspieren, leeftijd en zelfs problemen als angst of depressie kunnen allemaal uitmonden in rug- en nekklachten. Het is soms lastig te achterhalen waardoor de pijn ontstaat, maar er zijn diverse mogelijkheden om de pijn te verlichten en te voorkomen. Onze fysiotherapeut stelt graag na zorgvuldig onderzoek in overleg met u een passend en doeltreffend behandelplan op.

McKenzie Methode bij nekklachten

Deze methode richt zich vooral op de zogenaamde aspecifieke rugklachten. Kenmerkend voor deze pijnklachten is, dat ze met name in het lage ruggedeelte voorkomen en meestal geen duidelijke medische oorzaak hebben. Het is echter een van de meest voorkomende pijnklachten in Nederland!

In de jaren 50 van de vorige eeuw ontwikkelde Robin McKenzie, een fysiotherapeut uit Nieuw-Zeeland, zijn eigen, unieke methode, die nog steeds goed resultaat boekt. Het McKenzie concept gaat niet uit van het zoeken naar de oorzaak van de pijn, maar is meer geïnteresseerd in het klachtenbeeld van de patiënt. Met deze methode kan onze fysiotherapeut gericht de pijnklachten verhelpen zonder te veel tijd te verliezen aan het uitvinden van de oorzaak.