[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Borstontsteking

Borstontsteking oftwel mastitis is een ontsteking van de melkklier. Vooral in de eerste weken na de bevalling maar ook later in de periode van borstvoeding kan deze vervelende en pijnlijke complicatie voorkomen.

We hebben bij Amsterdam Fysio gelukkig de mogelijkheid en ervaring om mastitis te behandelen. We doen dit met behulp van ultrageluid. Deze ultrageluid behandeling veroorzaakt een trilling in het weefsel waardoor circulatie, membraampermeabiliteit, celmetabolisme en herstelvermogen van het weefsel verbeteren.

In samenspraak met lactatiekundigen hebben we een protocol ontwikkeld waarbij na enkele behandelingen (2 tot 3) duidelijk wordt of de behandeling aanslaat en de zwelling en pijn afnemen. Indien dit niet het geval is stoppen we de behandeling.

Bij veel zwelling kunnen onze oedeemtherapeuten ook nog aanvullend manuele lymfedrainage toepassen om deze te verminderen.

Indien u bij het maken van een afspraak aangeeft dat u voor een mastitis behandeling komt dan plannen onze collega’s bij de receptie u bij de juiste therapeut in.

Voor vragen kunt u natuurlijk ook altijd even contact met ons opnemen.