[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Alter-G: Gewichtloos revalideren en trainen

Innovatie

In 2011 heeft Amsterdam Fysio het gewichtloos (hard)lopen geïntroduceerd in Nederland. Ondertussen beschikken wij zowel op de Korte Prinsengracht als op de Nassaukade over de laatste generatie van deze unieke loopbanden.

U kunt hiermee uw revalidatie bespoedigen omdat u eerder kunt beginnen en u kunt uw prestaties verhogen doordat u harder en langer kunt trainen.

Techniek

Deze loopband gebruikt door Nasa gepatenteerde technologie om astronauten na een verblijf in de ruimte weer te laten wennen aan de zwaartekracht op aarde. Hij wordt bij ons ingezet om uw gewicht tijdens het lopen met wel 80% te verminderen. Input van camera’s alsmede sensoren in de loopband worden geregistreerd en tevens live teruggekoppeld naar de gebruiker tijdens het lopen. Hierdoor kunnen wij direct corrigeren bij bijv. een asymmetrisch looppatroon en vergelijkingen maken met eerdere sessies.

Voordelen

U kunt samen met onze therapeuten heel eenvoudig uw gewicht aanpassen tijdens het lopen zodat u pijnvrij kunt trainen of revalideren. Zo kunt u bijvoorbeeld eenvoudig een na een operatie opgegeven belastingpercentage aanhouden. Of u kunt net als vele topatleten het systeem gebruiken als toevoeging aan uw training om vaker, sneller of gewoon met minder impact te lopen.

Door de ondersteuning rondom uw lichaam is het ook voor mensen die anders moeite hebben met lopen of bang zijn om te vallen (obesitas, Parkinson) nu heel eenvoudig om toch weer te bewegen.

Trainingsmogelijkheden

Deze technologie wordt al door vele topsporters gebruikt als hulp bij revalidatie na blessures en als ondersteuning bij de training.
Het op oversnelheid trainen alsmede het impactloos op peil houden van trainingsarbeid blijken zeer waardevol.

Verschillende betaald voetbalorganisaties zoals Bayern Munchen, AC Milan, Chelsea, AZ en Ajax hebben de afgelopen jaren ook de meerwaarde van de Alter-G ingezien en deze aangeschaft.

Beschikbaar op twee locaties

Maak een afspraak en kom ’t proberen. Onze therapeuten kunnen u direct aangeven of gebruik in uw situatie zinvol, zou kunnen zijn. Beschikbaar op onze locaties Nassaukade en Korte Prinsengracht.