[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Peesontstekingen

Shockwave; effectief bij peesontsteking behandeling

Onder andere bij behandeling van een peesontsteking gebruiken we bij Amsterdam Fysio de meest effectieve vormen van shockwave therapie. Peesontstekingen komen veel voor in de voet, knie, elleboog en schouder. Een ander woord voor peesontsteking is tendinitis. We hebben de mogelijkheid om zowel radiale als gefocusseerde shockwave in te zetten.

Hiermee kunnen zowel de aan de oppervlakte als ook de dieper gelegen weefsels behandelen.

Om een klacht als peesontsteking goed te lokaliseren voor de behandeling maken wij hierbij ook gebruik van echografie. Verder kunnen wij het soms wat pijnlijke gevoel van shockwave verminderen door een speciale massagekop voor en na de behandeling te gebruiken.
Naast shockwave bestaat ook de mogelijkheid om zg. Epte behandeling in te zetten. Verder krijgt u altijd advies over belasting, oefentherapie en kijken wij waar de klacht vandaan komt door uw (sport) houding te analyseren.

Amsterdam Fysio is de eerste praktijk in Amsterdam waar u met deze combinatie van technieken aan een peesontsteking behandeld kunt worden.

Waar

Zowel op onze locatie aan de Nassaukade als die aan de Korte Prinsengracht kunt u voor deze behandelingen terecht.

Kosten voor shockwave therapie

Bij Amsterdam Fysio valt deze behandeling onder de fysiotherapeutische behandeling. Er worden dan ook geen extra kosten in rekening gebracht voor de shockwave therapie.

Amsterdam Fysio Shockwave Therapie

Effectieve behandeling van langdurige spier- en peesproblemen

V-Actor vibratietherapie

Radiale shockwave

shockwave therapie

Gefocusseerde shockwave

Effectief

Shockwave heeft zich bewezen als een uitermate effectieve behandeling voor een aantal aandoeningen. Bijvoorbeeld hielproblemen (hielspoor / plantaire fasciopathie), achillespees problemen (tendinopathie) en schouderproblemen (verkalkende rotator-cuff tendinopathie). Ook bij scheenbeenproblemen (Mediaal Tibiaal Stress Syndroom “MTTS” / Shin Splint) en verklevingen door littekenweefsel bij pezen biedt behandeling met onze shockwave combinatie zeer goede perspectieven. Het regeneratieve effect op spier-, pees- en in sommige gevallen ook botweefsel kan ook bij andere indicaties van toegevoegde waarde zijn. 

Behandeling en revalidatie

Voor de meeste indicaties zijn er slechts een paar behandelingen noodzakelijk en zult u al snel resultaat merken. Shockwave is een non-invasieve en voor het lichaam onschadelijke behandeling. Voor een aantal indicaties combineren wij de shockwave met speciale (kortdurende) vliegwiel trainingen. Hiermee trainen wij uw pezen/spieren zowel excentrisch als concentrisch waardoor het effect van uw shockwave behandelingen, en dus de duur van uw revalidatie, geoptimaliseerd wordt.