[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Dry needling

Dry needling wordt ook wel gezien als het westerse zusje van acupunctuur. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van ‘knopen’ in een spier. Dit zijn kleine verhardingen die voor flinke, uitstralende pijnklachten kunnen zorgen. Onze gespecialiseerde fysiotherapeut plaatst gericht, zeer dunne naaldjes in een spier om deze te laten ontspannen.

‘Dry’ duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald. Deze behandeling is zeer geschikt om een snel herstel te bereiken. Als de spieren ontspannen zijn, kan er namelijk gewerkt worden aan de mobiliteit van de gewrichten en aan het verbeteren van kracht en coördinatie. Dry needling is geen zelfstandige therapie maar een techniek die onderdeel is van de totale fysiotherapeutische behandeling.

Vergoeding Dry needling

Dry-needling maakt bij Amsterdam Fysio onderdeel uit van uw fysiotherapie behandeling. Er worden dan ook geen extra kosten voor in rekening gebracht.

Het verschil met Acupunctuur

Bij acupunctuur worden meerdere naaldjes vaak oppervlakkig in de huid geplaatst. Acupunctuur is er op gericht om de energie banen van het lichaam te beïnvloeden en blijven enige tijd zitten. Bij Dry needling wordt vaak 1 naald gebruikt die kortdurig de spier prikkelt.

 

Hoe voelt het aan?

Het naaldje is zo dun dat u het inbrengen in principe niet voelt. Als de juiste plaats wordt aangeprikt spant de spier zich even kort aan. Dat kan een soort kramp gevoel geven. De spier zal zich daarna meestal direct weer ontspannen en u kunt dan weer makkelijk bewegen. De behandelde spieren kunnen wel vermoeid en zwaar aanvoelen, maar dat is meestal van korte duur.


Risico’s

Hoewel de kans gering is kunnen er complicaties optreden door dry-needling. Verdere informatie over hoe wij hier mee om gaan kunt u vinden in de KNGF brochure met aanbevelingen over veilige toepassing van dry-needling. Deze kunt u hier bekijken. Onderstaande informatie over mogelijke complicaties komt uit deze brochure.

“Dry-needling is een goede toevoeging waarmee wij dagelijks klanten helpen”

Jacqueline Huijbers

- Eigenaresse Amsterdam Fysio
Maak een afspraak