[chatbot]
Maak een afspraak WhatsApp

Deep tissue massage

Als het gaat om massage, is de term “deep tissue massage” een veelgebruikte term. Maar wat betekent het eigenlijk? Simpel gezegd, het verwijst naar het masseren van de dieper gelegen weefsels in ons lichaam.

In de wereld van fysiotherapie wordt deze term voornamelijk gebruikt wanneer we verhard bindweefsel rondom onze spieren behandelen. Het is belangrijk dat spieren voldoende bewegingsruimte hebben van dit bindweefsel om optimaal te kunnen functioneren. Soms kan het bindweefsel echter te strak worden en de beweging beperken.

Gelukkig kunnen we dit verharde en strakke bindweefsel behandelen met behulp van speciale massagetechnieken, eventueel in combinatie met het gebruik van geschikt materiaal zoals fascia cups. Deze technieken zijn gericht op het verminderen van pijn, verbeteren van de mobiliteit en bevorderen van de algehele gezondheid.

Als u geïnteresseerd bent in een deep tissue massage, raden wij u aan om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek zullen onze therapeuten uw klachten beoordelen en bepalen of deze behandelmethode geschikt is voor u. Ze kunnen ook al uw vragen over deep tissue massage beantwoorden.

Het is belangrijk op te merken dat deep tissue massage soms als intens kan worden ervaren. De therapeut zal vaak diepe druk gebruiken om de vastzittende spanning los te maken. Hoewel dit enige mate van ongemak kan veroorzaken, moet het nooit pijnlijk zijn. Als u tijdens de massage ongemak of pijn ervaart, is het belangrijk om dit aan te geven aan uw therapeut.

Diepe weefselmassage kan tal van voordelen bieden, waaronder verlichting van chronische pijn, verbeterde mobiliteit en flexibiliteit, verminderde spierspanning en stressvermindering. Het is echter niet voor iedereen geschikt. Mensen met bepaalde medische aandoeningen zoals bloedstollingsproblemen of recente operaties moeten voorafgaand aan een massage overleggen met hun arts.

Concluderend, deep tissue massage is een effectieve behandelmethode om verhard bindweefsel rondom spieren los te maken en de algehele gezondheid te verbeteren. Als u last heeft van chronische pijn of beperkte mobiliteit, kan een afspraak voor een deep tissue massage wellicht uitkomst bieden. Zorg ervoor dat u altijd communiceert met uw therapeut over eventuele zorgen of vragen die u heeft.

Neem de tijd om te ontspannen en uw lichaam de verzorging te geven die het verdient!