Maak een afspraak WhatsApp

Volledige 3D Body Scan

Innovatie

Uw lichaam in 3D laten digitaliseren en opmeten, het kan nu bij Amsterdam Fysio. We gebruiken twee systemen, een voor scans van het volledige lichaam en een voor gedeelten van je lichaam.

“Full Body Scan”

De volledige scan oftewel “full Body Scan” wordt gebruikt voor het snel in kaart brengen van je lichaamsafmetingen. Gebaseerd hierop kunnen we een uitgebreide analyse maken van gezondheidsrisico’s, lichaamsveranderingen en bepalen of gestelde doelen wel of niet gehaald zijn.

Om goed de afmetingen te kunnen scannen wordt deze scan afgenomen in uw ondergoed of strakzittende sportkleding. Indien gewenst kunt u de scan zelfstandig of anders met een van onze collega’s uitvoeren.

De scan zelf duurt slechts 1 minuut.

Voortgangsrapportage “Full Body Scan” (bron St.Corp.)

3D Wit licht scanner

Naast het hierboven beschreven systeem beschikken wij ook nog over een zg. wit licht scanner voor scans met nauwkeurigheden tot wel 0,5 mm. Deze wordt vooral ingezet voor specifieke toepassingen zoals het meten van veranderingen van het hoofdje van babies met een voorkeurshouding, het aanmeten van protheses etc.

Het systeem is zeer snel en gebruiksvriendelijk. Met een handscanner worden de te scannen lichaamsdelen eenvoudig “ingekleurd” op de computer. Hierna kunnen alle gewenste afmetingen vanuit het gevormde 3D model gehaald worden.

Ook dit systeem is mobiel inzetbaar en mocht u toepassingen hebben waarbij wij u met deze techniek van dienst kunnen zijn dan kunt u ook hierover altijd even contact met ons opnemen.

3D Scannen bij Amsterdam Fysio

Wit licht scanner